Välkomna till Falbygdens MC Veteraner

Föreningens verksamhet - Mål - Och syfte...

Curtis V8 från 1907.

Det uppskjutna årsmötet som skulle hållits i april kommer nu att hållas 2020-10-28 på Fyranhuset Tidaholm, Tid: 18.00. Restaurangen har anpassat sin verksamhet enl, folkhälsomyndighetens regler och krav. Även vi medlemmar följer dessa och stannar hemma vid känning av sjukdom. Välkomna/Styrelsen.

 

Styrelsen har nu haft ett sammanträde och lagt upp riklinjerna för hösten 2020. Titta under fliken "Kommande Aktiviteter", där står det som kommer att kunna genomföras. Bland annat årsmötets genomförande.

Ta för vana att besöka hemsidan ofta för där kommer det att fortlöpande finnas information om vad som kan genomföras av klubbens normala aktiviteter. Då finns det under fliken " Kommande aktiviteter"

 

Falbygdens MC Veteraner är en veteranmotorcykel klubb som bildades 1989 och har som syfte att värna om och att bevara de gamla motorcyklarna som är ett rullande kulturarv. Vår ambition är att vårda, bruka och visa upp dessa historiska fordon till allmän beskådan Vi är för närvarande 138 medlemmar fördelade över Skaraborg med omnejd. Från Fristad i söder, Vara/Lidköping i väster, Karlsborg i norr och Mullsjö i söder.Det finns även medlemmar boende utanför Skaraborg. Det största antalet medlemmar bor dock i Falköpings och Tidaholmstrakten. I föreningen finns de flesta motorcyckelfabrikat representerade. 

Klubben ingår som en av närmare 30-talet lokalklubbar från norr till söder. Dessa lokalklubbar tillhör den rikstäckande moderklubben MC Veteranerna Sverige som i sin tur finns representerad i MHRF ( Motorhistoriska Riksförbundet ). Längre ner på denna sida kan ni besöka dessa föreningar.

För er som vill bli medlem, gå in under fliken " Klubbinformation ". Där finner ni all information som ni behöver för en ansökan.

 

       MCV Falbygdens styrelse består av följande personer:

 

  • Ordförande: Rune Hjalmarsson, Falköping
  • Vice Ordförande: Bengt Olof Karlsson, Sandhem
  • Kassör: Sune Arnesson, Falköping
  • Sekreterare: Börje Johansson, Tråvad
  • Vice Sekreterare: Claes Persson, Blidsberg
  • Förs.ansvarig: Roger Strålman, Tidaholm
  • Ledamot / lotteriföreståndare: Göran Ohlsson, Stenstorp
  • Suppleant: Göran Andersson, Falköping
  • Suppleant: Roger Lindberg, Falköping

 

 Kontakt hemsida: (Börje Johansson)  info.mcvfalbygden@gmail.com

 

 Club MC-Veteranerna Sverige är anslutet till Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, genom vilka kontakten med myndigheter och verk upprätthålles, för att på många sätt och i möjligaste mån förenkla och underlätta omhändertagandet av gamla motorcyklar.

http://www.mcveteranerna.se/

 

Club MC Veteranerna Sverige

                                                                                        

OBS!!  Vi vill påminna om att ni bör gå med i vår riksorganisation Club Mc Veteranerna Sverige. Som medlem ingår klubbtidningen MC VETERANEN ( 5 nr/år), en tidning som har ett rikt innehåll med repotage från lokalklubbarnas aktiviteter såsom rallyrepotage med bilder, historiska händelser, repotage, annonsmarknad mm. Som medlem får man även en medlemsmatrikel. Riksklubben består av ca 5.500 medlemmar. Klicka eller sök på följande adress så kommer ni till klubbens hemsida www.mcveteranerna.se Ett medlemskap gör att vi som intresserar oss för gamla motorcycklar blir starkare mot myndighetsbeslut som försvagar bevarandet av gamla  mc fordon.

Motorhistoriska Riksförbundet MHRF

Motorhistoriska Riksförbundet bildades 1969 av 13 ideella klubbar med motorhistorisk inriktning. Tillsammans hade dessa 1.860 medlemmar. I dag drygt 50 år senare, består Motorhistoriska Riksförbundet av 200 klubbar som i sin tur representerar över 100.000 medlemmar. Klicka på länken så kommer ni till MHRF,s hemsida. Där finns all information gällande bevarnandet av historiska fordon, veteranförsäkringar, mm.  www.mhrf.se 

Ps: Genom att teckna din veteranförsäkring hos MHRF blir MHRF ännu starkare att försvara våra fordonsintressen gentemot myndighetsbeslut som missgynnar villkoren för de gamla fordonen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Börje Johansson | Svar 28.07.2020 09.05

Hej Tommy
Svårt att veta utan att se cykeln men är det samma som Husqvarna kanske. Dekaler kan du nog finna hos Auto Arkiv i Sunne.

Tommy Karlsson | Svar 28.07.2020 00.30

Hej!
Undrar om någon vet om delar till en Apollo 118cc 1951?
Kedjeskydd, dekaler

Mvh Tommy

Börje Johansson | Svar 28.04.2020 09.47

Hej Josef
Svårt att ge ett värde på en sådan, eftersom den är helt ny så borde värdet vara rätt högt.

Josef Schach | Svar 27.04.2020 20.14

Hej på er!
Googlade fick fram er mc klubb, tar en chans och frågar er.
Finns en Apollo 200cc 1952 till salu den är fabriksny aldrig använd.
Något värde i den?

Ingvar Nilsson | Svar 08.07.2018 18.36

Åsle Tå -ja det var många som trotsat värmen och tagit sig hit med gammelhojar. Hörde att någon räknade 17 deltagare...

Börje Johansson | Svar 14.09.2017 17.10

"Klubbens garage" är bara en samlingssida. motorcyklarna ägs av de klubbmedlemmar som vill visa upp sina veteraner. Dessa motorcycklar finns hemma hos ägarna.

Anette | Svar 14.09.2017 07.53

Hej! Har ni öppettider i garaget så man kan besöka det nu i höst ?

David lake | Svar 09.10.2016 12.32

Någon som har lust att hjälpa mig lite med min triumph chopper? En -68 bonneville med dubbla förgasare. Behöver hjälp att ställa in ordentligt. 0704084257 David

Hans Wahlström | Svar 25.01.2016 10.57

Jag har hittat en mycket trevlig och informativ hemsida!
Titta på http://www.veteranmagasinet.se/ där finns det mycket att läsa och begrunda!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 09:05

Hej Tommy
Svårt att veta utan att se cykeln men är det samma som Husqvarna kanske. Dekaler kan du nog finna hos Auto Arkiv i Sunne.

...
28.07 | 00:30

Hej!
Undrar om någon vet om delar till en Apollo 118cc 1951?
Kedjeskydd, dekaler

Mvh Tommy

...
26.06 | 18:52

Vad är det för en motorcyckel?

...
26.06 | 15:03

Om man behöver hjälp med att värdera en motorcyckel var kan man vända sig?

...
Du gillar den här sidan