Hasse Wahlström

Nu har jag startat upp renovering av min krigare, trots att det fortfarande finns lite kvar att göra med min DL! Men det får vi ta när snön är borta!

Tanken är att den skall bli ”civil” med några militära inslag, då den faktiskt var med under andra världskriget. Jag har hittat grön militärfärg på flera undangömda ställen. Original motornummer är tyvärr förstört, och överstämplat med ett svenskt nummer. På grund av detta så kan jag inte spåra dess militära historia. Frågan är varför man gjorde så, för alla svenska papper finns, och den är i registren med det svenska numret. Jag har försökt lite halvhjärtat att få fram originalhandlingarna (innan stämpling) hos Vägverket, men utan resultat .

Reservdelskatalogen är ”guld värd” just nu. Samtidigt som jag demonterar, skriver jag långa listor över de delar som måste ersättas. Det är ju tråkigt att behöva återmontera sned-dragna och rostiga skruvar och muttrar. Som tur är, finns det en uppsjö av delar att få tag på till dessa ”krigare”. Idag köper jag det mesta från J W Boon i Holland. 

Egentligen har jag lagt ner mekandet under sommaren, men bara för att jag skall kunna flytta på mc:n var jag tvungen att fixa hjulen och skaffa däck! Naven är nu infettade och klara, plus att lackeringen är genomförd. Nya däcken blev Dunlop K70. Tusen kronor styck, det blev ju riktigt bra! 😎


28/1 Skärmar och tank har nu fått den andra kulören (röd) och  sin klarlack. Så idag skickade jag iväg skärmarna för randning. Nu väntar jag bara på tankemblemen, så jag kan klarlacka och randa den också. Väntar fortfarande på det som skulle kromas.... Jag köpte en nytillverkad kromad störtbåge när jag började min renovering. Den har hängt på väggen och väntat på montering. När det äntligen var dags och jag tog ut den ur plastpåsen, såg den inte riktigt fräsch ut. 😠 Fullständigt genomrostad! Det var bara att skicka tillbaka den till säljaren!


20/2 Jag beställde vävspunnen kabel från Carel HB igår.... Idag kom paketet med posten! Supersnabb leverans.


Besviken bestämde jag mig för att hämta grejerna på fredag, och börja om processen hos någon annan firma. 😥  


Nu har jag hämtat tillbaka delarna från Skara. Nu skickar jag grejerna till Göteborgs förnickling AB, istället. Jag har förnicklat där förut, då till min DL 1930, och det blev bra. Tyvärr sa han att jag inte kunde förvänta mig grejerna innan semestern (Puh, men det är det väl så det är...) Bara det blir gjort någon gång!
Vad som är kvar: Just nu ligger det här projektet nere, för att startas upp igen i höst.  Då skall jag koppla elen färdigt och testa att jag har kopplat rätt i elsystemet, montera växellådan, sätta ihop kopplingen,  montera kedjor, montera batterilåda och sätta dit baklampan. Jag jobbar istället på att få min andra HD, en DL från 1930 att funka och i trafik någon gång. 
2/6 Yippieee! Mina delar som skulle kromas, är nu färdiga! Göteborgs Förnickling är bäst! Det tog bara en månad att få grejerna gjorda! Toppenkillar  😀

9/6 2016
Motorcykel är nu i det närmaste färdig. Jag har flyttat ner motorcykeln från lyftbordet, för nu är det dags att få motor och växellåda att fungera också. Kopplingen skall justeras, växellägena skall hittas och förgasaren skall injusteras. Elen är kollad sedan tidigare och allt lyser när och som det ska. Tankdekalerna skall bytas till vattendekaler. Till sist måste alla skruvar och muttrar kontrolleras.  

Det skall bli spännande att starta upp ekipaget. Körställningen känns väldigt annorlunda från min HD från 1930, konstigt men sant. Man kan ju tycka att ramarna ser snarlika ut, men man sitter högre och rakare på WLC:n än DL:en.. Jag tackar för mig och för denna gång!

Hasse W

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Hans Wahlström | Svar 12.08.2016 12.27

Hej Stanko! Kontakta mig på hans.wahlstrom@gmail.com så kan jag hjälpa dig
Hasse

Stanko | Svar 01.08.2016 00.07

Hej Holer på restaurera WLA 750,sakna delar. Vad kan jag köpa delar? komplet styre, bromstrumor, F.B Bromssköld, Drev Stortbåge, Topbultar, Tänd spole,?

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 08:49

Synd att det finns årtal för dessa pågående renoveringar. Jag har kört en Square Four en gång - Det var en råstark och väldigt dragvillig motor.

...
20.10 | 19:10

Om någon är nyfiken på Varg-Olle-boken som Tommy Rander skrivit, så kan jag låna ut mitt exemplar. Fantastiskt bra skriven.
Tar med den till lusse-träffen

...
04.09 | 18:42

Här hade jag tur! Garaget är redan fullt!

...
17.08 | 13:06

Jag skulle prova att försegla den väl torkade korken med Cyanoakrylatlim. Det finns aktivator/kicker som gör att ytan härdar på en sekund.

...
Du gillar den här sidan