Senaste Nytt 2018

Åsalidens Ölbryggeri

Andreas Gustavsson informerar om ölbryggarkonsten

2018-10-17

Innehavaren av Åsalidens Ölbryggeri i Marka, Andreas Gustavsson gav de 27 närvarande en grundlig information om hur öl blir till. Man kan konstatera att det här med bryggning av öl är minst sagt en hel vetenskap och det krävs ordentliga kunskaper i ämnet. Vi fick ta del av alltifrån val av råvara fram till att det färdiga ölet tappas på flaska. Efteråt såg bjöds vi in till Andreas hem för en gemensam fikastund. För er som blir nyfikna på att få smaka på detta lokala öl kan bege sig till Falköpings restauranger där det enl, Andreas finns att tillgå.

Branstorps Hembygsgård

Brandstorps hembygsgård

2018-07-04

Vilken sommar! Vilket väder! så det var inget undantag denna kväll när klubben gjorde sin årliga utflyckt till Brandstorps hembygsgård,en pärla utmed vätterns strand. 25 medlemmar hade samlats i Tidaholm för att gemensamt köra över hökensås, och väl framme väntade hembygsföreningens medlemmar med kaffe,smörgås och kaka. Det är en gåva att få komma till denna vackra plats så Christer Svedbom passade på att boka in detta datum för 2019. 

Motor i Plantis Falköping

Somrig bild från utställningen

2018-06-16

Likt tidigare så är MCV Falbygdens medlemmar med och ställer ut sina fordon vid den årliga motorfesten i Plantis. Klubben presenterade även årets lotterivinst och sålde lotter vid utställningen. Det är roligt att se att så många är intresserade av de gamla tvåhjulingarna, det var hela tiden besökare hos oss under de 4 timmar som arrangemanget varade och det var många som provade lyckan med att införskaffa lotter i varierande mängd.

Resa mot okänt mål / 2018 års klubbmästare korad

Segrare Ingemar Andersson med tvåan Carina Landström och trean Leif Blomberg.

2018-06-06.

Årets nationaldag firade ett 30 tal medlemmar med att åka en mc resa mot okänt mål. Börje Johansson, Jan-Åke Andersson och Eva Augustsson hade åtagit sig att ordna arrangemanget. Samling och start var vid motell Ålleberg Falköping och efter en förargenomgång så startade färden. Efter ca 7 mil på slingriga belagda vägar genom det vackra Skaraborg så nåddes slutmålet hemma hos Mat Magnus i Larv. Magnus är en framgångsrik entreprenör inom mat och catering och här skulle det också koras en klubbmästare för 2018. Efter en tipspromenad följt av ett lite klurigt praktiskt prov där man skulle beräkna ett mcdäcks rullängd så bjöds vi till bords. Efter att ha intaget en god måltid som Magnus serverade oss så vidtog prisutdelningen. Segrade och klubbmästare för 2018 blev Ingemar Andersson Tidaholm, tvåa blev Carina Landström Vartofta-Åsaka och trea blev Leif  Blomberg Tidaholm. Vädret var helt idealiskt för en mc tur, solen sken och ca 23 grader varmt. framåt eftermiddagen så började deltagarna sin resa hemmåt och jag tror att de var nöjda med sitt nationaldagsfirande. Bilder mm kan ni se under fliken Evenemang 2018.

Motordagen i Tidaholm

Jan-Erik och Asta Karlsson Tidaholm med pokal bakom det vinnande ekipaget.

2018-05-05

Årets upplaga av denna motorfest hade nog rekord i antalet deltagare och besökare. Efter den sedvanliga utställningen under dagen vidtog kruising framåt kvällen. Priser delades ut för de finaste fordonen och i motorcyckel klassen veteran tog Jan-Erik och Asta Karlsson hem förstapriset som var en pokal. 

Årsmötesförhandlingar 2018

En glad Suad Cavca har just införskaffat en ny klubbkeps.

2018-04-11

Årsmötesförhandlingarna hölls likt tidigare år i restaurang 4,an AB i Tidaholm. Efter förhandlingarna så intogs den i mitt tycke en god middag. Som underhållning under middagen så visade Hans Wahlström sitt gedigna bildspel, samma som deltagarna vid motorutställningen på Elmia fick se under påskhelgen. Bildspelet visade mestadels riktigt gamla mc fordon och dess tidiga ägare. Nu ser vi fram emot sommarens alla aktiviteter, väl mött.

Elmiautställningen 2018

Vår monter i C-Hallen

Likt tidigare år så har Mcv Falbygden ihop med MC Veteranerna Sverige haft en monter i C-Hallen. Temat för året var inriktat på bla,tävlingshojar. Hälften var gamla racers och hälften civila mc. Nytt för i år var att vi hade ett rullande bildspel som Hans Wahlström hade lagt ner mycket omsorg med och efter vad vi hörde från besökarna var det ett intressant inslag. När annandagen gick mot sitt slut vidtog prisutdelningen, Bengt-Olof Karlsson tog hem 1,a pris som finaste veteranm mc, ni kan se Bengt-Olof med både pokal och vinnade mc, en Sheffield Dunelt på några av bilderna under fliken "Elmia 2018".  Det är viktigt att som klubb visa upp oss och knyta nya kontakter. Bilder från utställningen finns under fliken evenemang 2018.

P W System i Tidaholm.

Benny Kjellgren vid sin fina Symfoni XXL.

2018-03-07

Vi var inbjudna till PW System i Tidaholm, ett högteknologiskt företag som ligger i framkant när det gäller tillverkning av maskiner samt kompletta monteringslösningar. Innehavaren Benny Kjellgren gjorde en guidad rundvandring där vi fick information om hur företaget arbetade samt hur en maskin blir till från lagd order tills den levereras till kund. Efter denna rundvandring bjöds vi på kaffe med fralla. Efter fikat så visade Benny Kjellgren ihop med några medlemmar ur Tidaholms modellflygklubb några olika typer av modellflygplan. På bilden ser ni kronan på verket som var av märket Symfoni XXL i skala 1:2,4. Benny Kjellgren är och har varit en mycket duktig modellflygare med en mängd segrar som svensk, nordisk mästare ett flertal gånger samt har placerat sig bland de 10 främsta i VM tävlingar. Klubbens medlemmar blev inbjudna att medverka vid en flygning till sommaren som vi nu kan se fram emot. Ett stort tack till Benny och hans medhjälpare för denna intressanta kväll. 

Kopiera länken och lägg i din webbläsares sökfält och tryck enter för att se Symfoni XXL flyga.               

www.youtube.com/watch?v=ddbAAZy0Sq4&t=49s  

 

Ingemar Häljessons Brandbilsmuseum Tibro

En av de gamla brandbilarna

2018-02-21.

Högvinter och minusgrader ute så tog sig ett 20 tal mc veteraner till Ingemar Häljestams Brandbilsmuseum i Tibro. Museet var mycket välorganiserat och innehållsrikt och vilket arbete som nerlagts för att kunna ta vara på de historiska fordonen och föremålen. I entrebiljetten ingick det kaffe med tillbehör så efter att ha gått igenom själva museedelen så intogs kaffet med tillhörande mingel.

 

Hasse Hansson, Enduro och Crossförare i Världsklass

Hasse Hansson

2018-01-10

Stora salen i Näs Bygdegård var välfylld när förre elitföraren Hasse Hansson från Tibro besökte oss. Han höll ett tre timmars föredrag med bildvisning om sin tid som förare i den absoluta världseliten inom Enduro och Motorcross. Som aktiv förare representerade han Sverige från 50-talet och ända fram till slutet av 80-talet. Han blev svensk mästare hela 9 gånger samt vann Novemberkåsan 5 gånger, han blev även världsmästare i USA. Han tävlade stort sett i alla europeiska länder och var även över i USA som förare i Husqvarnas fabrikslag. Nämnas kan att hans tävlingsframgångar inom motorsporten har gått i arv till både sonen Peter Hansson och sonsonen Rickard Hansson.  Vi från MCV Falbygden vill tacka Hasse för en intressant och innehållsrik kväll med många berättelser med strapatser från tävlingar och resor. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Per rådmark | Svar 05.07.2017 20.28

Jättefin soida

Börje Johansson 05.07.2017 21.43

Tack Per, kul att du gillar hemsidan.

Hans Wahlström | Svar 12.08.2016 12.31

Grattis Börje! Som fick det fina priset för bästa (finaste) veteran MC på Hjulafton, i går!
Hasse

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.08 | 16:34

Tack Bengt, kul att du gillar klubbens hemsida.

...
11.08 | 16:22

Jag gillar sidan Mycket Bra Hälsar Bengt-Eric Andersson

...
02.08 | 00:09

Vinnarna av 2018 års mc lotteri dras den 27 augusti 2018.

...
01.08 | 17:41

När drar ni lotto nummret ?

...
Du gillar den här sidan