Senaste Nytt 2022

Veteranträff hos Gökhems Bygdegårdsförening

"Knuttarna" har anlänt.

2022-06-29.

Vädret var bästa tänkbara denna sommarkväll och uppslutningen var god. Från MCV Falbygden kom 21 st på motorcycklar samt några kom med bil. Det blev en fordonsutställning vid kyrkans grönområde där förutom våra motorcycklar fanns det ett flertal bilar, mest "Amerikanare" från 50 - 70 tal. Bord var uppdukat och det fanns kaffe och kakor samt korv med bröd att köpa. Detta var andra året som vår klubb besökte detta arrangemang och jag törs lova att vi gör så även nästa år.

Klubbrallyt 2022

Segraren Magnus Olofsson i mitten , tvåan Kurt Gustafsson till vänster och trean Roger Lindberg till höger

2022-06-06.

Årets upplaga av klubbrallyt blev egentligen inget rally utan vi träffades på Åsle Tå för att kora årets klubbmästare. Bengt Olof Karlsson och Christina Karlsson stod som arrangörer där vi fick gå en promenadslinga och lösa kluriga frågor. Vi var närmare ett 40-tal medlemmar som mötte upp och när svaren var rättade så kunde årets klubbmästare koras. Etta och klubbmästare blev Magnus Olofsson tätt följd av Kurt Gustafsson på andra plats och på tredje plats kom Roger Lindberg. Efter pris cermonin så kunde deltagarna gå in till dukade bord och avnjuta en god lunch som klubben bjöd på. Avslutningsvis så tror jag att alla var nöjda med denna soliga försommardag som även var Sveriges nationaldag.

Årsmötet 2022

Deltagarna samlas inför årsmötet.

2022-04-13.

Nu kunde klubben äntligen hålla sitt årsmöte i april som vi alltid har gjort. Men de två senaste åren har Covid 19 bestämt när det har gått att genomföra. Vi var ett 40 tal medlemmar som hörsammat kallelsen till Restaurang 4,an i Tidaholm för att delta i årsmötesförhandlingarna. Efter att mötet var avklarat så intog vi den sedvanliga middagen på restaurangen. Lotteriföreståndaren delade ut lotter som medlemmarna ska sälja nu i sommar. Man kan avsluta med att säga att nu är nästan allt som vanligt igen och önskar att det så får förbli.

Besök hos Hjalmarsson - B-O Karlsson Samlingar

Rune vid en Hercules med Wankelmotor

2022-03-19

En heldag med veteran mc.

Vi var ett 40 tal medlemmar som hade hörsammat denna dag. Kl 11.00 samlades vi hemma hos Folke och Rune Hjalmarsson och tittade på deras veteran motorcycklar. Rune visade och gav oss information om varje motorcyckel som de har, detta var intressant att få höra om de tekniska lösningarna som skedde när utvecklingen gick framåt.

Efter detta besöket så for vi vidare till Sandhem och besökte Bengt Olof Karlssons fina MC Museum. Bengt Olof har en särskild passion för engelska motorcycklarna och "brinner" för de äldre maskinerna från 1910 - 1930 talet. Ett museum som kan rekommenderas ett besök för den som vill se riktigt fina exemplar.

Efter detta besöket så sög det i kaffetarmen så dagen avslutades med fika vid Mullsjö Rasta.

Ett stort tack till Rune och Folke Hjalmarsson och Bengt Olof Karlsson för att vi fick komma denna soliga och varma tidiga vårdag.

 

Besök vid Falköpings Flygplats

Tage Åkesson till höger vid ett av deras segelplan.

2022-02-19

Vid klubbens besök hos Falbygdens Flygklubb som håller till på Falköpings Flygplats. Tage Åkesson tog emot oss och gjorde en rundvandring i hangaren där han instruerade oss om både segel och motorplan. Han förklarade lite om flygning, teknik mm samt vad som krävs om man skulle vilja satsa på den hobbyn. Efter hangaren så gick vi in till samlingslokalen där Göran Ohlsson hade förberett filmvisning. Under filmen så togs en kopp kaffe med smörgås. Vi fick se P-O Åberg när han visade upp MCV Umeå,s mc museum där han ingående visade samtliga fordon, ett museum värt att besöka om man har vägarna förbi.

Magnus Olofsson visade ett bildcollage från hans fars bildande av Jäla Motorverkstad från mitten av 1930 talet fram till 1990. Magnus visade många fina bilder om hur tiden har förändrats under denna tidsperiod. Magnus själv tog över företaget och drev det till 1990.

Som tack överlämnades en gåva till Tage Åkesson.

Besök hos Bert Ove Andersson Hjo

Foto: Conny Lingehed

2022-01-29   

Besök hos Bert-Ove Andersson Almedalsgatan 23 i Hjo. Ett 30-tal medlemmar hade mött upp hemma hos Bert Ove och han visade oss sin moped och bilsamling. Mopederna bestod mestadels av italienska fabrikat och bilarna var av märket Chevrolet Corvette. Efter detta intressanta besök så fick de som ville åka med till Café Guldknuten Hjo för en gemensam fikastund. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Per rådmark | Svar 05.07.2017 20:28

Jättefin soida

Börje Johansson 05.07.2017 21:43

Tack Per, kul att du gillar hemsidan.

Hans Wahlström | Svar 12.08.2016 12:31

Grattis Börje! Som fick det fina priset för bästa (finaste) veteran MC på Hjulafton, i går!
Hasse

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.05 | 14:28

På bilden på förstasidan ser du telefonnummer dit du kan ringa och boka marknadsplats. De behöver dina uppgifter så ring dem.

...
21.05 | 11:55

Önskar plats på mobilmarknaden helst utomhus i Falköping 19/9 2022

...
21.05 | 11:54

Hej är intresserad av att sälja på veteranmarknad i Falköping 10 sep 2022.Går bra med en plats utomhus. Önskar att sälja mopeddelar utomhus.

...
17.03 | 11:21

Sök på Google i Tyskland, där finns delar att köpa till de flesta Tyska mc

...
Du gillar den här sidan