Senaste Nytt 2019

Skogsmuseet på Remningstorp Eggby

Bild från museets nedre våning.

2019-10-12

Bara för att man åker veteranmotorcykel så kan man vidga vyerna och se mycket annat. Denna gången besökte klubbens medlemmar skogsmuseet på Remningstorp utanför Eggby. Vår medlem Bosse Axelsson hade ombesörjt besöket så vi blev mottagna av 2st guider plus ett fikateam. Vi blev indelade i två grupper som blev guidade genom hela museets samlingar. Efter det så stod fikateamet redo och vi fick en väl tilltagen fika, allt till en kostnad av endast 50kr. Efter besöket tog Bosse Axelsson emot oss och visade sin motorcykelsamling, många fina rariteter, tack Bosse för en väl genomförd lördagseftermiddag.

Vill ni göra ett besök på museet så ring följande: 0708-558823 eller 0706-046357.

Utställning på torget i Falköping

Bild från torget i Falköping

Likt tidigare år så brukar klubben ställa ut motorcyklar under "meckelsmäss" i Falköping. I slutet av september är ju vädret höstlikt och kan både vara kallt och regnigt. Fast det hade lovats regn under större delen av dagen så var det några som kom med sina motorcyklar. Torget var välfyllt med besökare och intresset för de gamla motorcyklarna är alltid stort. Nu när vi snart går in i oktober så kan man nog säga att mc säsongen är över för i år.

Jubileumsresan 2019

Motormuseet i Köping

2019-09-06/07

Klubben gjode en jubileumsresa till DAK marknaden i Falun. I år är de 30 år sedan klubben startades och intresse fanns att fira detta med en tvådagars resa. Solen sken när resan mot Falun startades och ett stopp togs i Köping där vi besökte ett motormuseum. Efter incheckning vid boendet intogs en gemensam buffe. Marknadsdagen började med regn vilket inte är så bra med tanke på att säljare brukar täcka över sina varor. Efterhand som förmiddagen gick så blev vädret något bättre så några fynd gjordes innan avresan gick hemåt vid  lunchtid. Sammanfattningen av helheten blir att regnet gjorde att själva marknaden blev lite sämre än vad som annars brukar vara fallet. Vi får hoppas på bättre tur nästa gång.

Brandstorps Hembygdsgård

Några av deltagarna vid kaffeborden

2019-07-03.

Den första onsdagen i juli månad besökte klubben Brandstorps hembygdsgård, en pärla som ligger ut med Vättern. Detta har vi gjort nu i ett antal år så man kan nog kalla det en tradition. Väl framme togs vi emot av några av hembygdsföreningens medlemmar som har förberett fika, kaffe med smörgås och kaka. De 25-talet som var närvarande verkade trivas med besöket.

Motor i Plantis Falköping

Från vänster Kent Gustavsson och Folke Hjalmarsson

2019-06-15

Enligt arrangörerna så var det rekord i antalet fordon vid årets utställning av fordon vid Motor i Plantis. Vädret visade sin bästa sida och det var många besökare som kom fram till MCV Falbygdens plats i parken. Besökarna fick rösta fram de bästa fordonen i varje katerogi och här tog Folke Hjalmarsson hem förstapriset  med sin Harley Davidson från 1929 och Kent "Hubbe" Gustavsson andrapriset med sin Velocette från 1951 i katerogin veteranmotorcyklar. De förärades med var sin pokal.

Klubbrallyt 2019

Segraren Rune Blank i mitten med tvåan Sune Arnesson till höger samt trean Jan Erik Karlsson till vänster.

2019-06-06

Årets klubbrally arrangerades av Bengt-Olof Karlsson och var förlagt till Mullsjö. Startplatsen var vid VIP motellet och starten var kl 10.00. Det kom 27st deltagare i det fina vädret. Likt föregående år så åkte vi i samlad trupp mot okänt mål. Bengt-Olof tog täten och vi fick åka på fina vägar i Mullsjö / Habotrakten. Efter ca 6 mil så kom vi fram till Holmenstugan Slätthult i Habo, där gick vi en tipspromenad med kluriga frågor. Vi bjöds på en god middag och efter den så vidtog prisutdelningen från tipsprommenaden. Här lyckades Rune Blank bäst och blev segrare med Sune Arnesson som tvåa och Jan-Erik Karlsson trea. De förärades med var sin pokal. 

Årsmötesförhandlingar 2019-04-10

Likt tidigare år hölls årsmötesförhandlingarna för 2019 i Fyranhuset i Tidaholm. Det var 40 medlemmar som var närvarande, Det kan nämnas att mötet tog beslut om att klubben ska göra en jubileumsresa framåt hösten, klubben fyller ju 30 år i år. Beslut togs att det blir en 2 dagars bussresa med boende till Falun med museibesök samt att besöka DAK,s stora veteranmarknad. 

Efter förhandlingarna så avtackade ordförande Rune Hjalmarsson  Anders Landsten och Jan Erik Karlsson med blommor för lång och trogen tjänst i klubbens ledning. Mötet avslutades med en god måltid.

Besök av Rune "Fritte" Nilsson i Näs Bygdegård

Rune "Fritte" Nilsson framför en fylld sal av åhörare.

2019-03-13.

Vi var ett 40 tal åhörare när Rune "Fritte" Nilsson från Lerum besökte oss i Näs Bygdegård. Fritte har ägnat sitt liv från de tidiga tonåren fram till 75+ inom motorsporten. Han började sin bana inom svensk motorsport redan med en vanlig cykel och deltog i något som kallades cykelcross. Efter det han fick körkort så har han tävlat i samtliga former av motorsport inom och utanför Sveriges gränser. Han har tillhört den svenska eliten inom enduro, motorcross, rundbana och TT lopp. De senaste åren har han även kört formulalopp med bil. Fritte gav oss en 2 timmar lång livsresa inom motorsporten som han har deltagit i. Innan kvällen var slut så tackade ordförande Rune Hjalmarsson och överlämnade en gåva som bevis på vår uppskattning.

Besök på Opelmuseet i Norra Lundby

Bild tagen på några av museets bilar

2019-02-16

Februari månads aktivitet var ett besök hos Inge Anderssons Opelmuseum i Norra Lundby, Axvall. Ett 35-tal medlemmar hade mött upp för gemensam färd till museet. Väl framme tog Inge emot oss och vi fick en rundvandring med historiken till varje fordon i museet. Inges museum är de största och ev, enda museum i europa som bara har opelbilar, och det finns så många bilar i ett fint skick så han kan byta ut samtliga fordon vart tredje år. Efter besöket for vi till Mellomgårdens cafe för en fikastund. Cafeet ligger granngårds med opelmuseet så ett fikastopp där passade oss bra.

Besök hos Skara Motor

Peter Fransson i full färd med att demontera en v8 motor.

2019-01-24.

Vi var ett 40tal medlemmar som deltog vid besöket hos Skara Motor som vad namnet säger ligger i Skara. Peter Fransson tog emot oss och redogjorde med information och en rundvandring i verkstaden. Hos detta företag är nog ingenting omöligt när det gäller att reparera motorer, allt ifrån mopeder till de största lastbilsmotorerna. Hos Peter finns det ett genuint intresse och kunnande för både nytt och gammalt i motorväg, och det krävs nog för att kunna behärska alla de avanserade maskiner som krävs för att få ett bra resultat. Kvällen avslutades med kaffe med dopp innan hemfärd. Tack Peter för en intressant kväll. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Per rådmark | Svar 05.07.2017 20.28

Jättefin soida

Börje Johansson 05.07.2017 21.43

Tack Per, kul att du gillar hemsidan.

Hans Wahlström | Svar 12.08.2016 12.31

Grattis Börje! Som fick det fina priset för bästa (finaste) veteran MC på Hjulafton, i går!
Hasse

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 19:10

Om någon är nyfiken på Varg-Olle-boken som Tommy Rander skrivit, så kan jag låna ut mitt exemplar. Fantastiskt bra skriven.
Tar med den till lusse-träffen

...
04.09 | 18:42

Här hade jag tur! Garaget är redan fullt!

...
17.08 | 13:06

Jag skulle prova att försegla den väl torkade korken med Cyanoakrylatlim. Det finns aktivator/kicker som gör att ytan härdar på en sekund.

...
04.08 | 22:20

Idag kom jag litet bortanför Trädet när min Svalan M75 nöp. När den kallnat körde jag sakta hem till Borås med flera kylstopp. Inget ÅsleTå idag heller.

...
Du gillar den här sidan