Senaste Nytt 2018

Årsmötesförhandlingar 2018

En glad Suad Cavca har just införskaffat en ny klubbkeps.

2018-04-11

Årsmötesförhandlingarna hölls likt tidigare år i restaurang 4,an AB i Tidaholm. Efter förhandlingarna så intogs den i mitt tycke en god middag. Som underhållning under middagen så visade Hans Wahlström sitt gedigna bildspel, samma som deltagarna vid motorutställningen på Elmia fick se under påskhelgen. Bildspelet visade mestadels riktigt gamla mc fordon och dess tidiga ägare. Nu ser vi fram emot sommarens alla aktiviteter, väl mött.

Elmiautställningen 2018

Vår monter i C-Hallen

Likt tidigare år så har Mcv Falbygden ihop med MC Veteranerna Sverige haft en monter i C-Hallen. Temat för året var inriktat på bla,tävlingshojar. Hälften var gamla racers och hälften civila mc. Nytt för i år var att vi hade ett rullande bildspel som Hans Wahlström hade lagt ner mycket omsorg med och efter vad vi hörde från besökarna var det ett intressant inslag. När annandagen gick mot sitt slut vidtog prisutdelningen, Bengt-Olof Karlsson tog hem 1,a pris som finaste veteranm mc, ni kan se Bengt-Olof med både pokal och vinnade mc, en Sheffield Dunelt på några av bilderna under fliken "Elmia 2018".  Det är viktigt att som klubb visa upp oss och knyta nya kontakter. Bilder från utställningen finns under fliken evenemang 2018.

P W System i Tidaholm.

Benny Kjellgren vid sin fina Symfoni XXL.

2018-03-07

Vi var inbjudna till PW System i Tidaholm, ett högteknologiskt företag som ligger i framkant när det gäller tillverkning av maskiner samt kompletta monteringslösningar. Innehavaren Benny Kjellgren gjorde en guidad rundvandring där vi fick information om hur företaget arbetade samt hur en maskin blir till från lagd order tills den levereras till kund. Efter denna rundvandring bjöds vi på kaffe med fralla. Efter fikat så visade Benny Kjellgren ihop med några medlemmar ur Tidaholms modellflygklubb några olika typer av modellflygplan. På bilden ser ni kronan på verket som var av märket Symfoni XXL i skala 1:2,4. Benny Kjellgren är och har varit en mycket duktig modellflygare med en mängd segrar som svensk, nordisk mästare ett flertal gånger samt har placerat sig bland de 10 främsta i VM tävlingar. Klubbens medlemmar blev inbjudna att medverka vid en flygning till sommaren som vi nu kan se fram emot. Ett stort tack till Benny och hans medhjälpare för denna intressanta kväll. 

Kopiera länken och lägg i din webbläsares sökfält och tryck enter för att se Symfoni XXL flyga.               

www.youtube.com/watch?v=ddbAAZy0Sq4&t=49s  

 

Ingemar Häljessons Brandbilsmuseum Tibro

En av de gamla brandbilarna

2018-02-21.

Högvinter och minusgrader ute så tog sig ett 20 tal mc veteraner till Ingemar Häljestams Brandbilsmuseum i Tibro. Museet var mycket välorganiserat och innehållsrikt och vilket arbete som nerlagts för att kunna ta vara på de historiska fordonen och föremålen. I entrebiljetten ingick det kaffe med tillbehör så efter att ha gått igenom själva museedelen så intogs kaffet med tillhörande mingel.

 

Hasse Hansson, Enduro och Crossförare i Världsklass

Hasse Hansson

2018-01-10

Stora salen i Näs Bygdegård var välfylld när förre elitföraren Hasse Hansson från Tibro besökte oss. Han höll ett tre timmars föredrag med bildvisning om sin tid som förare i den absoluta världseliten inom Enduro och Motorcross. Som aktiv förare representerade han Sverige från 50-talet och ända fram till slutet av 80-talet. Han blev svensk mästare hela 9 gånger samt vann Novemberkåsan 5 gånger, han blev även världsmästare i USA. Han tävlade stort sett i alla europeiska länder och var även över i USA som förare i Husqvarnas fabrikslag. Nämnas kan att hans tävlingsframgångar inom motorsporten har gått i arv till både sonen Peter Hansson och sonsonen Rickard Hansson.  Vi från MCV Falbygden vill tacka Hasse för en intressant och innehållsrik kväll med många berättelser med strapatser från tävlingar och resor. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Per rådmark | Svar 05.07.2017 20.28

Jättefin soida

Börje Johansson 05.07.2017 21.43

Tack Per, kul att du gillar hemsidan.

Hans Wahlström | Svar 12.08.2016 12.31

Grattis Börje! Som fick det fina priset för bästa (finaste) veteran MC på Hjulafton, i går!
Hasse

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.04 | 10:22

Telefonnummer till Bengt Olof: 072-5021165.

...
29.03 | 22:28

Jeg har læst om jeres besøg hos Bengt Olof... Har ni kontakt info på honom?

synas.

B-O-Karlssons MC Museum Sandhem

"Fyndladan" i Museet.
2016-03-30.

Mars månads klubbaktivitet blev en resa till Sandhems MC Museum. Ett 40 tal besökare räknades in denna

...
01.02 | 17:06

Fick många FINA tips ! Bengt-Eric Andersson

...
17.10 | 14:17

Tack Dennis, kul att du tycker om sidan. Kanske ett medlemskap i MCV Falbygden skulle locka dig.

...
Du gillar den här sidan