Insändare / Tips

Nytillverkade avgasarrör till Harley av Hans "Hasse" Wahlström

När jag köpte min Harley Davidson DL 1930, saknades gjutdetaljerna och rören för avgasarrören. "Grenröret" kan man också kalla det kanske. Alla tycktes sakna samma delar till sina DL. Det fanns helt enkelt inget begagnat att köpa där ute. Delarna måste alltså nytillverkas!

Jag hade turen att springa på en kille som jobbade som verktygsmakare och som var villig att tillverka gjutformarna åt mig. Jag lånade de delar som fattades så han hade ursprungsdelar att gå efter. Samtidigt blev jag bekant med en kille som var svetsare och MC intresserad. Han tillverkade för övrigt nya ramar till nya HD motorer på sin fritid. Det var givet att han fick ordna fram rören som saknades! Gjuteriet i Mölltorp fick uppdraget att gjuta mima delar.

Delarna görs i en sandform, så det blir en ny form till varje del. Tre formar till varje "set" åtgår. Godset måste även vara lite "segt" och svetsbart. Detta ordnar de smidigt på gjuteriet genom att välja rätt gjutgods! När gjutdelarna levereras, är de obearbetade och jag måste rensa delarna från gjutskägg. Delarna är halvfabrikat, så kunden måste sedan borra, gänga och svarva lite, för att kunna ,montera delarna på sin motorcykel.

Jag är glad och mycket stolt över att jag i dagarna har fått en beställning, till ett Harley museum i USA! Historic Harley Davidson & Evel Knievel Museum i Topeca, Kansas.

Behöver ni dessa delar så skicka ett medelande till info.mcvfalbygden@gmail.com 

Se bildspelet nedan så ser ni delarna efter gjutning.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Börje Johansson | Svar 26.06.2020 18:52

Vad är det för en motorcyckel?

Anders | Svar 26.06.2020 15:03

Om man behöver hjälp med att värdera en motorcyckel var kan man vända sig?

Hans Wahlström 25.11.2020 12:13

Handelskammaren har certifierade värderare. Det är ofta handlare eller auktionsfirmor som värderar, mot en mindre ersättning. Besök Handelskammarens hemsida.

Ingvar Nilsson | Svar 20.10.2019 19:10

Om någon är nyfiken på Varg-Olle-boken som Tommy Rander skrivit, så kan jag låna ut mitt exemplar. Fantastiskt bra skriven.
Tar med den till lusse-träffen

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.05 | 14:28

På bilden på förstasidan ser du telefonnummer dit du kan ringa och boka marknadsplats. De behöver dina uppgifter så ring dem.

...
21.05 | 11:55

Önskar plats på mobilmarknaden helst utomhus i Falköping 19/9 2022

...
21.05 | 11:54

Hej är intresserad av att sälja på veteranmarknad i Falköping 10 sep 2022.Går bra med en plats utomhus. Önskar att sälja mopeddelar utomhus.

...
17.03 | 11:21

Sök på Google i Tyskland, där finns delar att köpa till de flesta Tyska mc

...
Du gillar den här sidan