Nsu 201 ZDB 1939

Besiktningsman och fordon vid registreringsbesiktningen

Har påbörjat en renovering av denna lite ovanliga lilla tvåtaktare från Nsu. Det första steget blir att göra den i ordning inför en registreringsbesiktning. Nu är hjul, bromsar klara och nytt elsystem tillverkat. Tanken är rengjord och nu vänta motorn på en genomgång. Ett problem är att vid en renovering på 70 talet så har hela hojens metallytor galvats som har gjort så att lacken har "krackulerat. Det får komma en omlackering i ett senare skede.
Nu är motorn demonterad och tyvärr så var den i ett uselt skick. Vevparti, cylinder och ny kolv är inlämnat för renovering hos Stigs Motormekaniska i Axvall. Övriga motorkomponenter reparerar jag själv.
Nu är nsun klar, inregistrerad och kontrollbesiktigad. Har börjat med inkörning av motorn och har till idag kört den ca 40 mil. Går allt enl, planen så ska denna lilla tvåtaktare köras den 50 milen i rallyt Skåne Runt nu i augusti. Min kamrat Dennis ska köra sitt första Skåne Runt med den.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.10 | 19:10

Om någon är nyfiken på Varg-Olle-boken som Tommy Rander skrivit, så kan jag låna ut mitt exemplar. Fantastiskt bra skriven.
Tar med den till lusse-träffen

...
04.09 | 18:42

Här hade jag tur! Garaget är redan fullt!

...
17.08 | 13:06

Jag skulle prova att försegla den väl torkade korken med Cyanoakrylatlim. Det finns aktivator/kicker som gör att ytan härdar på en sekund.

...
04.08 | 22:20

Idag kom jag litet bortanför Trädet när min Svalan M75 nöp. När den kallnat körde jag sakta hem till Borås med flera kylstopp. Inget ÅsleTå idag heller.

...
Du gillar den här sidan