Utflycktsmål 2019

Jubileumsresan 2019

Motormuseet i Köping

2019-09-06/07

Klubben gjode en jubileumsresa till DAK marknaden i Falun. I år är de 30 år sedan klubben startades och intresse fanns att fira detta med en tvådagars resa. Solen sken när resan mot Falun startades och ett stopp togs i Köping där vi besökte ett motormuseum. Efter incheckning vid boendet intogs en gemensam buffe. Marknadsdagen började med regn vilket inte är så bra med tanke på att säljare brukar täcka över sina varor. Efterhand som förmiddagen gick så blev vädret något bättre så några fynd gjordes innan avresan gick hemåt vid  lunchtid. Sammanfattningen av helheten blir att regnet gjorde att själva marknaden blev lite sämre än vad som annars brukar vara fallet. Vi får hoppas på bättre tur nästa gång.

Brandstorps Hembygdsgård

Några av deltagarna vid kaffeborden

2019-07-03.

Den första onsdagen i juli månad besökte klubben Brandstorps hembygdsgård, en pärla som ligger ut med Vättern. Detta har vi gjort nu i ett antal år så man kan nog kalla det en tradition. Väl framme togs vi emot av några av hembygdsföreningens medlemmar som har förberett fika, kaffe med smörgås och kaka. De 25-talet som var närvarande verkade trivas med besöket.

Motor i Plantis Falköping

Från vänster Kent Gustavsson och Folke Hjalmarsson

2019-06-15

Enligt arrangörerna så var det rekord i antalet fordon vid årets utställning av fordon vid Motor i Plantis. Vädret visade sin bästa sida och det var många besökare som kom fram till MCV Falbygdens plats i parken. Besökarna fick rösta fram de bästa fordonen i varje katerogi och här tog Folke Hjalmarsson hem förstapriset med sin Harley Davidson från 1929 och Kent "Hubbe" Gustavsson andrapriset med sin Velocette från 1951 i katerogin veteranmotorcyklar. De förärades med var sin pokal.

Årsmötesförhandlingar 2019-04-10

Mötesdeltagare

Likt tidigare år hölls årsmötesförhandlingarna för 2019 i Fyranhuset i Tidaholm. Det var 40 medlemmar som var närvarande, Det kan nämnas att mötet tog beslut om att klubben ska göra en jubileumsresa framåt hösten, klubben fyller ju 30 år i år. Beslut togs att det blir en 2 dagars bussresa med boende till Falun med museibesök samt att besöka DAK,s stora veteranmarknad. 

Efter förhandlingarna så avtackade ordförande Rune Hjalmarsson  Anders Landsten och Jan Erik Karlsson med blommor för lång och trogen tjänst i klubbens ledning. Mötet avslutades med en god måltid.

Besök av Rune "Fritte" Nilsson i Näs Bygdegård

Rune "Fritte" Nilsson framför en fylld sal av åhörare.

2019-03-13.

Vi var ett 40 tal åhörare när Rune "Fritte" Nilsson från Lerum besökte oss i Näs Bygdegård. Fritte har ägnat sitt liv från de tidiga tonåren fram till 75+ inom motorsporten. Han började sin bana inom svensk motorsport redan med en vanlig cykel och deltog i något som kallades cykelcross. Efter det han fick körkort så har han tävlat i samtliga former av motorsport inom och utanför Sveriges gränser. Han har tillhört den svenska eliten inom enduro, motorcross, rundbana och TT lopp. De senaste åren har han även kört formulalopp med bil. Fritte gav oss en 2 timmar lång livsresa inom motorsporten som han har deltagit i. Innan kvällen var slut så tackade ordförande Rune Hjalmarsson och överlämnade en gåva som bevis på vår uppskattning.

Besök på Opelmuseet i Norra Lundby

Bilden tagen på några av museets bilar

2019-02-16

Februari månads aktivitet var ett besök hos Inge Anderssons Opelmuseum i Norra Lundby, Axvall. Ett 35-tal medlemmar hade mött upp för gemensam färd till museet. Väl framme tog Inge emot oss och vi fick en rundvandring med historiken till varje fordon i museet. Inges museum är de största och ev, enda museum i europa som bara har opelbilar, och det finns så många bilar i ett fint skick så han kan byta ut samtliga fordon vart tredje år. Efter besöket for vi till Mellomgårdens cafe för en fikastund. Cafeet ligger granngårds med opelmuseet så ett fikastopp där passade oss bra.

Besök hos Skara Motor

Peter Fransson i full färd med att demontera en v8 motor.

2019-01-24.

Vi var ett 40tal medlemmar som deltog vid besöket hos Skara Motor som vad namnet säger ligger i Skara. Peter Fransson tog emot oss och redogjorde med information och en rundvandring i verkstaden. Hos detta företag är nog ingenting omöligt när det gäller att reparera motorer, allt ifrån mopeder till de största lastbilsmotorerna. Hos Peter finns det ett genuint intresse och kunnande för både nytt och gammalt i motorväg, och det krävs nog för att kunna behärska alla de avanserade maskiner som krävs för att få ett bra resultat. Kvällen avslutades med kaffe med dopp innan hemfärd. Tack Peter för en intressant kväll. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.09 | 18:42

Här hade jag tur! Garaget är redan fullt!

...
17.08 | 13:06

Jag skulle prova att försegla den väl torkade korken med Cyanoakrylatlim. Det finns aktivator/kicker som gör att ytan härdar på en sekund.

...
04.08 | 22:20

Idag kom jag litet bortanför Trädet när min Svalan M75 nöp. När den kallnat körde jag sakta hem till Borås med flera kylstopp. Inget ÅsleTå idag heller.

...
06.07 | 17:12

Gå ut på fliken länkar och reservdelar på denna hemsidan. Där finns Sven Karlsson med med telefonnummer.

...
Du gillar den här sidan