Utflyktsmål 2022

Besök hos Hjalmarsson / B-O- Karlsson

Rune vid en Hercules med Wankelmotor.

2022-03-19

En heldag med veteran mc.

Vi var ett 40 tal medlemmar som hade hörsammat denna dag. Kl 11.00 samlades vi hemma hos Folke och Rune Hjalmarsson och tittade på deras veteran motorcycklar. Rune visade och gav oss information om varje motorcyckel som de har, detta var intressant att få höra om de tekniska lösningarna som skedde när utvecklingen gick framåt.

Efter detta besöket så for vi vidare till Sandhem och besökte Bengt Olof Karlssons fina MC Museum. Bengt Olof har en särskild passion för engelska motorcycklarna och "brinner" för de äldre maskinerna från 1910 - 1930 talet. Ett museum som kan rekommenderas ett besök för den som vill se riktigt fina exemplar.

Efter detta besöket så sög det i kaffetarmen så dagen avslutades med fika vid Mullsjö Rasta.

Ett stort tack till Rune och Folke Hjalmarsson och Bengt Olof Karlsson för att vi fick komma denna soliga och varma tidiga vårdag.

 

Besök vid Falköpings Flygplats

Tage Åkesson till höger vid ett av klubbens segelflygplan.

2022-02-19

Vid klubbens besök hos Falbygdens Flygklubb som håller till på Falköpings Flygplats. Tage Åkesson tog emot oss och gjorde en rundvandring i hangaren där han instruerade oss om både segel och motorplan. Han förklarade lite om flygning, teknik mm samt vad som krävs om man skulle vilja satsa på den hobbyn. Efter hangaren så gick vi in till samlingslokalen där Göran Ohlsson hade förberett filmvisning. Under filmen så togs en kopp kaffe med smörgås. Vi fick se P-O Åberg när han visade upp MCV Umeå,s mc museum där han ingående visade samtliga fordon, ett museum värt att besöka om man har vägarna förbi.

Magnus Olofsson visade ett bildcollage från hans fars bildande av Jäla Motorverkstad från mitten av 1930 talet fram till 1990. Magnus visade många fina bilder om hur tiden har förändrats under denna tidsperiod. Magnus själv tog över företaget och drev det till 1990.

Som tack överlämnades en gåva till Tage Åkesson

Besök hos Bert Ove Andersson Hjo

Foto: Conny Lingehed

29 Januari  2022   

Besök hos Bert-Ove Andersson Almedalsgatan 23 i Hjo. Ett 30-tal medlemmar hade mött upp hemma hos Bert Ove och han visade oss sin moped och bilsamling. Mopederna bestod mestadels av italienska fabrikat och bilarna var av märket Chevrolet Corvette. Efter detta intressanta besök så fick de som ville åka med till Café Guldknuten Hjo för en gemensam fikastund. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.05 | 14:28

På bilden på förstasidan ser du telefonnummer dit du kan ringa och boka marknadsplats. De behöver dina uppgifter så ring dem.

...
21.05 | 11:55

Önskar plats på mobilmarknaden helst utomhus i Falköping 19/9 2022

...
21.05 | 11:54

Hej är intresserad av att sälja på veteranmarknad i Falköping 10 sep 2022.Går bra med en plats utomhus. Önskar att sälja mopeddelar utomhus.

...
17.03 | 11:21

Sök på Google i Tyskland, där finns delar att köpa till de flesta Tyska mc

...
Du gillar den här sidan