Falbygdens MC Veteraner

2017

"Lussekaffe" Näs Bygdegård

2017-12-13

Trots hala vägar så var det ett 25 tal som mötte upp för att ha en trevlig luciakväll. Sune, Vanja, Claes-Håkan och Kerstin hade dukat upp med lussekatter och pepparkakor. Tiden går fort när man trivs och har det gott så efter ett par timmar tog Börje Johansson ordet och informerade om vinter/våraktivitererna för 2018. Ordförande Rune Hjalmarsson avslutade sedan kvällen med att tacka arrangörerna för den lyckade kvällen. 

Besök vid Volvo Pentas Fabrik i Vara

Kaffestund hos Lumber&Karle

2017-11-15

31st av klubbens medlemmar hade mött upp för ett besök vid Volvo Pentas båtmotorfabrik i Vara. Mats Erhardsson tog emot oss och började med att informera om företagets historia från starten och fram tills idag. Efter informationen så fick besökarna med Mats i spetsen en gedigen rundvandring i fabriken där deltagarna fick ställa frågor som Mats gärna svarade på. Det är en imponerande fabriksanläggning som har en väl fungerande organisation där ordning och reda råder. Efter 1,5 timme så tackade vi för oss och fortsatte kvällen med fika hos Lumber & Karle i Kvänum.  Det är något visst med att få komma och besöka de företag som finns i klubbens närområden och kunna se vilken kompetens man har att erbjuda. Det rådde fotograferingsförbud inne på Volvos fabriksanläggning så det blir en bild från kaffestunden.

Besök hos UlricehamnsBygdens Motormuseum

Museets avdelning för 2 - hjulingar

2017-10-18

25 st av klubbens medlemmar hade mött upp för avfärd mot Timmele. Slutmålet för kvällen var ett besök hos Ulricehamnsbygdens motormuseum. Efter att ha vandrat runt och sett de fina fordonen så var det samling vid kaffeborden, här bjöds det på bagett, fikabröd och kaffe. Sammanfattningsvis var alla glada och nöjda med höstens första klubbaktivitet.

Utställning under Mekelsmäss

2017-09-30

Det var 11 st tappra veteraner som trots den lite kyliga morgonen tog sin gammelhoj till Stora Torget i Falköping. Klubben var inbjuden att medverka med en veteranmc utställning under Mekelmässfirandet. Som vanligt kan man säga så rönte de gamla motorcycklarna ett stort intresse bland besökarna. Framåt 2 tiden på eftermiddagen avslutades utställningen och framåt kvällen tog sig nog de flesta av utställarna med bil ut till Bröderna Hjalmarsson för att se deras stora fordonsutställning som varade hela helgen. Där mottogs man av en guide i tidsenlig klädsel som guidade besökarna genom fordons och lantbrukshistorien från forna dagar fram tills idag.

Vinstutdelning lotteriet 2017

Vinnare MC: Peter Nord Falköping. Vinnare Moped: Marlene Carlson Tidaholm.

2017-08-30.

Utdelningen av årets lotterivinster skedde i samband med den ordinarie onsdagsträffen i Tidaholm.

1,a priset, en Honda 350 Four från 1973 gick till Peter Nord från Falköping lottnr 3120

2,a priset, en Crescent Moped från 1955 gick till Marlene Carlson från Tidaholm lottnr 1739.

Musikfestival / Klubbmästare Mössebergsparken Falköping

Pristagarna med segraren Sune Arnesson i mitten.

2017-08-12

Klubben deltog med en utställning under musikfestivalen i Mössebergsparken Falköping, samtidigt så korades en klubbmästare för 2017. Deltagarna fick gå en tipspromenad som även innehöll 3st praktiska prov. Klubbmästare blev Sune Arnesson, tvåa blev Rune Hjalmarsson och trea blev Börje Johansson. Tyvärr så var inte vädergudarna med oss under denna dag utan det regnade, som i sin tur satte sorti på antalet besökare under festivalen. Ett 20-tal tappra medlemmar trotsade det dåliga vädret och kom på sina motorcycklar.

Motor i Plantis

Vy över några av deltagarna

2017-06-17

Årets utställning av fordon vid ”Motor i Plantis” bjöd på ett soligt och vackert väder. Vi i MCV Falbygden fanns som vanligt med och ställde ut våra veteranmotorcycklar. Lotteriförsäljning samt uppvisning av årets förstavinst, en Honda CB 350 four från 1973 rönte ett stort intresse. Det fanns även bilar av olika slag att se lite runt om i parken. Motor i Plantis har funnits i många år så det har blivit en uppskattad tradition.

Besök hos Tidaholmsvagnar i Acklinga

Mats, (till vänster) bakom en av vagnarna.

2017-03-01.

Denna månadsaktivitet var ett besök hos Tidaholmsvagnar i Acklinga som ligger i Tidaholms kommun. Mats Ohlsson, företagets innehavare tog emot och guidade oss från raka järn och rör fram till dessa fint gjorda vagnar. Vagnarna är specialdesignade som tävlingsvagnar efter kundens önskemål. Nämnas kan att vagnarna är utrustade med mycket teknisk utrustning som tex, skivbromsar mm. De 30 talet besökare fick en inblick i hur ett äkta hantverk blir till. Vill ni se mer så gå ut på följande webbadress: www.tidaholmsvagnar.se 

Stort tack till Mats för att vi fick komma och göra detta kvällsbesök. 

Besök hos Stjernlack i Ullene

Innehavaren Thomas Stjern till höger i bild.

2017-02-01.

Årets första klubbevenemang var att besöka Stjernlack i Ullene. Innehavaren Thomas Stjern hälsade oss välkomna och gav oss en tillbakablick om hans och företagets historia. Det här med att lackera ett fordon är inte bara att slipa och spreya på färg. Thomas gav oss en inblick i hur omfattande och noggrant förarbete som krävs för att nå ett lyckat resultat. Efter att ha visat oss riktningsarbete mm så bjöds det på fika. Nämnas bör att det var god uppslutning med 35 st medlemmar som hade hörsammat inbjudan.

Tack Thomas för en intressant och givande kväll.