Falbygdens MC Veteraner

Evenemang 2020

Besök hos Friggeråkers Verkstäder Falköping

Från rundvandringen i verkstaden.

2020-01-22.

Christer Friggeråker tog emot oss och höll en presentation om företaget. Efter presentationen så togs det en kaffepaus. Maskiner som tillverkas är inom halkbekämpning salt/sand spridning. En video i ämnet visades innan rundvandring gjordes i fabrikslokalerna. Maskinparken visades och bestod bla, av en helt nyinköpt lasermaskin. Efter att ha fått gå igenom lokalerna och fått höra berättelse om företagets historik och framtid tackade vi för oss och överlämnade en liten gåva som tack.

Besök hos Gyllensvans Möbelindustrier Kättilstorp

Kalle Gyllensvan (stående) vid kaffebordet.

2020-02-19

Efter gemensam färd ut till Gyllensvans Möbelindustri i Kättilstorp togs vi emot av Kalle Gyllensvan som välkomnade oss och gav en beskrivning av anläggningens utveckling. Från möbelfabrik med få anställda, tills idag, där 240 personer bearbetar 650 ton spånskiva/dygn.Dessa omvandlas företrädesvis till Billy-bokhyllor för IKEA. Vid rundvandringen i fabrikslokalerna, där vi guidades av Erik Gyllensvan fick vi se laminering, kapning, kantlistning, borrning och förpackning. Allt görs i liner och förpackningen står ett sjuttiotal robotar för. Efter en intressant och givade kväll tackade vi för oss och en gåva överlämnades som tack för att vi fick komma och ta del av en av Falbygdens blomstrande industrier.

Klubbrallyt 2020

Tony Petterson flankeras av Jonas Andersson och Alf Lind

2020-06-06

Efter alla restriktioner med inställda evenemang i rådande pandemi var det extra roligt att vi i klubben kunde genomföra vårt klubbrally. Bengt Olof Karlsson som är duktig på att arrangera hade även i år åtagit sig att stå som arrangör. Samling inför starten var vid Sandhems mc museum som för övrigt är Bengt Olofs privata samling. 10.00. startade vi, ett 25 tal deltagare och vi körde en slinga på ca 7 mil i en fin försommarprakt. Vädret var med oss under åkturen men efter målgång så fick vi lite regn. Väl i mål vidtog en tipspromenad med frågor för att utse årets klubbmästare. Anders och Niklas såg till att vi fick mat efter målgång, han grillade hamburgare med tillbehör. Eftersom många av oss tillhör den berömda riskgruppen för covid 19 så höll vi oss i utemiljö. Som sista inslag så vidtog prisutdelningen och här var Tony Pettersson suverän med hela 11 rätt. Klubbmästare för år 2020 blev Tony Pettersson Tidaholm, 2,a blev Jonas Andersson Tidaholm, 3,a blev Alf Lind Tidaholm. Avslutningsvis vill vi tacka Bengt Olof för ett väl genomfört arrangemang.